Ugebrevet A4 – hele ugen

Af | @JanBirkemose

Ugebrevet A4 – hele ugen

Kære læser

Når Ugebrevet A4 vender tilbage efter sommerferien, skal du ikke længere vente en hel uge mellem hvert A4. Fra 15. august vil Ugebrevet A4 være at finde på ugebreveta4.dk tidligt om morgenen på alle hverdage. Ikke med et helt ugebrev, som du kender det i dag, men med én skarp artikel, der i form og kvalitet kan måle sig med de artikler, som vi indtil nu har placeret på forsiden.

Det betyder, at du som læser fremover kan forvente at få femdoblet tilbuddet om solid og skarp kvalitetsjournalistik. Helt som i dag vil vi basere vores artikler på ny viden, som ikke bare er interessant og opsigtsvækkende, men også troværdig og fair.

Efter ni års erfaringer med at udgive det ugebrev, som du kender, ved vi, at der er en massiv efterspørgsel på journalistik, der danner modvægt til den hastighed, der i dag præger nyhedsstrømmen. Så selv om vi fremover udkommer dagligt, er det med et erklæret løfte om, at vi holder fast i den gennemarbejdede og grundige journalistik. Vi udkommer ikke for at komme først med hvad som helst. Vi udkommer, når vi har brugt den tid og energi, der er nødvendig for, at du - og resten af vores læsere - bliver lidt klogere, hver gang A4 toner frem på skærmen.

Med fem ugentlige udgivelser ønsker vi at blive bedre til at holde fast på en dagsorden end hidtil. Tanken er derfor ikke, at vi spreder os over fem forskellige temaer på en uge. Tværtimod vil den daglige A4-historie tage over lige der, hvor vi slap dagen før. Ikke som en endeløs føljeton, men som små buketter af temaer, der strækker sig over to til tre dage. Dermed sikrer vi et skarpt og fokuseret bidrag til den offentlige debat og dagsorden. A4’s artikler vil som i dag befinde sig indenfor områderne: Arbejdsmarked, politik, velfærd og værdier.

Med ét dagligt skud fra A4 betyder det også, at det er slut med at udgive et decideret magasin. Dermed siger vi farvel til en række elementer, som for eksempel midterinterview, bagside, leder og udprægede baggrundshistorier. Vi ved fra vores læsertal, at det ikke er på de områder, at vi er mest efterspurgte. Men for de læsere, der er glade for netop de artikler, håber vi, at savnet ikke bliver større end, at gevinsten ved vores opprioriterede sats på gennemarbejdede analyser vejer tungere.

Ugebrevet A4 har i dag en tilfredsstillende position hos vores faste læsere og på mediemarkedet. Med en daglig udgivelse er det en ambition, at A4 i højere grad skal etablere sig som et fast dagligt fikspunkt i de medievaner, vores læsere har. Hvis du ikke allerede abonnerer gratis på vores A4-mail, håber vi derfor, at du vil gøre det fremover. Så får du tidligt på morgenen leveret dagens artikel direkte i din mailboks.

Vores artikler kan naturligvis også læses direkte på vores hjemmeside eller på din smartphone. I løbet af efteråret vil vi desuden lancere en applikation, så du kan læse A4 på iPad og andre tavlecomputere.

Og ja, vi hedder fortsat Ugebrevet A4 – vi udkommer jo hele ugen.

Vi ses efter sommerferien – hver dag.