Splid i LO koster topposter

Af

På grund af intern uenighed har LO-grupperne, som organiserer to ud af tre ansatte i kommuner og regioner, nu hverken en formand eller næstformand i forhandlingsfællesskabet KTO.

RIVEGILDE Intern splid i den offentlige gren af LO-familien har kostet LO-grupperne en post i forhandlingsfællesskabet KTO’s topledelse. Selv om LO-forbundene organiserer to ud af tre ansatte i kommuner og regioner, bliver det lærernes formand Anders Bondo Christensen og akademikernes formand Sine Sunesen, der som henholdsvis formand og næstformand i KTO vil lede de kommende overenskomstforhandlinger i kommuner og regioner.

LO-forbundene kunne ikke enes om en fælles kandidat. HK/Kommunals formand Kim Simonsen ville gerne være formand eller næstformand, men det blokerede forbundet FOA for.

Kim Simonsen beklager uenigheden:

»Der var i forvejen bekymring for forhandlingerne, og den bliver ikke mindre nu. Uden LO-repræsentation i KTO-ledelsen er der umiddelbart intet talerør for de lavtlønnede.«

FOA’s forbundsformand Dennis Kristensen finder det også ærgerligt. Men, siger han:

»En KTO-formand skal altså ikke skabe resultater for sin egen hovedorganisation. Han skal finde løsninger, fællesskabet kan bakke op om.«

KTO skulle finde en ny formand, fordi Dennis Kristensen i forrige uge trak sig fra posten. Han var utilfreds med, at de øvrige grupper frabad sig en særlig lønpulje fra folketingspolitikerne, øremærket til særlige faggrupper.

KAN DU LIDE VORES ARTIKLER?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få vores nyheder,
direkte i din indbakke.