Splid i LO koster topposter

Af

På grund af intern uenighed har LO-grupperne, som organiserer to ud af tre ansatte i kommuner og regioner, nu hverken en formand eller næstformand i forhandlingsfællesskabet KTO.

RIVEGILDE Intern splid i den offentlige gren af LO-familien har kostet LO-grupperne en post i forhandlingsfællesskabet KTO’s topledelse. Selv om LO-forbundene organiserer to ud af tre ansatte i kommuner og regioner, bliver det lærernes formand Anders Bondo Christensen og akademikernes formand Sine Sunesen, der som henholdsvis formand og næstformand i KTO vil lede de kommende overenskomstforhandlinger i kommuner og regioner.

LO-forbundene kunne ikke enes om en fælles kandidat. HK/Kommunals formand Kim Simonsen ville gerne være formand eller næstformand, men det blokerede forbundet FOA for.

Kim Simonsen beklager uenigheden:

»Der var i forvejen bekymring for forhandlingerne, og den bliver ikke mindre nu. Uden LO-repræsentation i KTO-ledelsen er der umiddelbart intet talerør for de lavtlønnede.«

FOA’s forbundsformand Dennis Kristensen finder det også ærgerligt. Men, siger han:

»En KTO-formand skal altså ikke skabe resultater for sin egen hovedorganisation. Han skal finde løsninger, fællesskabet kan bakke op om.«

KTO skulle finde en ny formand, fordi Dennis Kristensen i forrige uge trak sig fra posten. Han var utilfreds med, at de øvrige grupper frabad sig en særlig lønpulje fra folketingspolitikerne, øremærket til særlige faggrupper.