Nej til tørklæde – ja til næsering

Af

Nettos og Dansk Supermarkeds beklædningsreglement tager umiddelbart større hensyn til unge med ring i næsen end til muslimske kassedamer, der vil bære tørklæde på arbejde.

REGLEMENT Dansk Supermarkeds tørklædeforbud er helt lovligt. En Højesteretsdom fra 2005 stadfæstede, at et generelt beklædningsreglement var helt legalt på en arbejdsplads, så længe Netto ikke forbyder tørklæder og tillader kasketter og tophuer. Et generelt forbud imod hovedbeklædning sikrer, at firmaet holder sig inden for loven.

Men gået på klingen kan reglerne, sådan firkantet betragtet, nu alligevel godt synes mere autonom-venlige end muslim-venlige.

En Nettoansat må ikke gå med tørklæde – derimod må hun gerne have en ring i næsen, fortæller Nettos administrerende direktør Morten Kaas Jespersen:

»Der er stor forskel på, hvilke ringe folk går med i næsen. De små diskrete på siden af næsen accepterer vi, men er det nogle store ringe, der hænger ud, kan man ikke gå med dem, når man er på arbejde,« siger Netto-chefen og fortsætter:

»Umiddelbart vil vi acceptere en enkelt ring i næsen, men vi vil ikke acceptere fem-seks piercinger i ansigtet. Der er også noget fødevarehygiejne omkring det her. Der er også folk, der ikke vil acceptere, at man dækker x antal piercinger til med plaster, fordi plaster tiltrækker bakterier. Der er folk, der føler sig anstødt, hvis folk har tatoveringer i ansigtet og andet. Det har vi en løbende dialog med vores kunder om,« siger Morten Kaas Jespersen, som hævder, at tørklædeforbuddet kun har været et problem to-tre gange inden for de seneste fire år.

Han frygter ikke, at kunderne vender sig imod Netto-butikkerne:

»Alle kommer i Netto i dag, der kommer også mange kunder, der bærer tørklæder. Jeg tror godt, folk kan forstå, at det ikke kun handler om tørklæder, det handler også om andre ting, som man skal opfylde, når man går på arbejde i Netto. Det tror jeg godt, folk kan forstå, og alligevel komme i vores butikker.«

KAN DU LIDE VORES ARTIKLER?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få vores nyheder,
direkte i din indbakke.