Kære læser

Af | @JanBirkemose

I dag lancerer Ugebrevet A4 en helt ny og stærkt forbedret hjemmeside og efter nytår udkommer A4 udelukkende på internettet.

Sådan lyder den korte version. Men med en så omfattende forandring af det ugebrev, som du måske har læst, siden vi første gang kom på gaden i 2002, kræver det lidt flere ord.

Der er to klare grunde til, at vi nu relancerer Ugebrevet A4. Dels styrker vi journalistikken, og vi når ud til et langt større publikum ved at satse massivt på internettet, og dels kan vi flytte penge fra papir og frimærker til bedre formål.

Siden A4 for første gang gik i luften, er der sket en enorm teknologisk udvikling. Det har ikke alene givet nye muligheder for kommunikation, men også forandret vores brug af nyheder markant. I dag kan vi læse nyheder overalt, og på få øjeblikke kan vi alle dele nyheder med hundredvis af andre brugere.

Ugebrevet A4 er allerede en del af den virkelighed. Men med vores nye offensiv insisterer vi på, at elektronisk nyhedsformidling kan og skal være andet end hurtige og til tider ureflekterede nyheder. Teknologien rummer masser af andre muligheder end hurtighed, og dem udnytter vi kreativt og vedvarende på vores nye hjemmeside.

Derfor skal ingen frygte, at Ugebrevet A4 ender som meget af den øvrige internetjournalistik. Tværtimod. Selv om det er et fastcementeret dogme, at internetartikler skal være korte, står vi urokkeligt fast på, at en A4-artikel har den længde, der er nødvendig, hvis alle parter skal høres i en sag, og hvis både baggrund, dokumentation og fremtidsperspektiver hører til som obligatoriske elementer.

Frem for at tilpasse A4-journalistikken til internettet, går vi den anden vej og tilpasser internettet til vores journalistik. Vores nye hjemmeside er derfor designet til lange artikler. Hvis det journalistiske stof bliver præsenteret overskueligt og gennemtænkt, er det ikke svært at læse længere artikler på nettet. Når du klikker ind på en A4-artikel, vil du derfor møde et skærmbillede, der udelukkende har de elementer, der er nødvendige for at få det fulde udbytte af artiklen. Hverken mere eller mindre.

Når du er færdig med artiklen, er der også stærkt forbedrede muligheder for at dele den med andre på for eksempel sociale netværk som Facebook og Twitter.

Andre steder på vores nye site tilbyder vi avancerede søgeredskaber i vores store artikelsamling, og som noget helt nyt lægger vi også samtlige undersøgelser, vi har gennemført, ud til læserne. Det er uden sammenligning Danmarks største samling undersøgelser, der nu er fuldstændig gratis adgang til, og vi håber, at den enorme viden, der gemmer sig i bunken, vil blive brugt flittigt.

Hvis du gerne vil være sikker på at få det hurtige overblik over, hvad ugens A4 indeholder, har vi også skabt en ny nyhedsmail, der lander i din mailbakke allerede natten til mandag. Med den kan du på 30 sekunder blive orienteret om ugens nye dagsorden. På vores hjemmeside indtaster du bare din e-mailadresse, og du er derefter oprettet.

Dig, der er vant til at læse A4 på papir, håber vi meget, vi kan lokke med over på nettet. Her kan du også læse A4 i en version, der er fuldstændig identisk med det trykte ugebrev, du kender, og du kan printe det, så det fuldstændig ligner det, du er vant til. Hvis du kun er interesseret i en enkelt eller to historier, nøjes du bare med dem.

Vi er stolte af den nye hjemmeside, og vi håber, at du vil besøge den og selv opdage de mange nye forbedringer, som ikke er blevet beskrevet her. Vi håber også, at du vil abonnere på vores gratis nyhedsmail.

Vi ses på www.ugebreveta4.dk