FAKTA

Hvem er de udlændinge, der kommer til Danmark?

Af | @andreasbay

Et facebookindlæg om hvem, der kommer til Danmark, og hvorfor, har fået vind i sejlene på de sociale medier. Her kan du selv se, hvordan billedet var i 2014.

Top 10: Indvandringen til Danmark toppes af rumænere og polakker, der kommer for at arbejde, efterfulgt af syrere, der søger asyl.

Top 10: Indvandringen til Danmark toppes af rumænere og polakker, der kommer for at arbejde, efterfulgt af syrere, der søger asyl. Foto: Danmarks Statistik

»Kommer du til Danmark, skal du arbejde,« siger en smilende Helle Thorning-Schmidt på plakaterne i Socialdemokraternes nye kampagne.

I 2014 fik 72.339 personer mulighed for at opholde sig lovligt i Danmark. Men hvem er de, og hvorfor kommer de hertil?

Med det spørgsmål som udgangspunkt har SF's Folketingskandidat Neil Bloem haft fat i Danmarks Statistik i et facebookindlæg, der er en kritisk kommentar til Socialdemokraternes kampagne.

Grafen viser de ti stærkest repræsenterede nationaliteter blandt de 72.339.

Tallene fra Danmarks statistisk viser også, at ser man på det samlede antal personer i 2014, kom cirka to ud af tre til Danmark for at arbejde eller studere.

Derfor kommer folk hertil
Derfor kommer folk hertil

To ud af tre kommer til Danmark for at arbejde eller studere. Af den sidste tredjedel var cirka halvdelen asyl og familiesammenføring i 2014.

Du kan selv få mere information fra Danmarks Statitisk ved at klikke på linket herunder.

LÆS MERE: Stadig flere opnår mulighed for ophold i Danmark

Dette er en ekstern historie, som Ugebrevet A4 vurderer som interessant for vores læsere. Vi har ikke foretaget egen research, og opfordrer til, at den oprindelige kilde opsøges.

KAN DU LIDE VORES ARTIKLER?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få vores nyheder,
direkte i din indbakke.