HK-kvinde stiller op som næstformand i LO

Af

Lizette Risgaard stiller op som næstformand i LO, hvis Harald Børsting bliver formand. Hun er i dag formand for HK/Service i København.

VALGDRAMA Harald og Lizette. Det kan blive det nye makkerpar i LO-fagbevægelsen, hvis de delegerede på LO’s kongres den 31. oktober vælger nuværende LO-sekretær Harald Børsting som ny LO-formand. I hvert fald har Harald Børsting nu offentliggjort, at han peger på den 47-årige Lizette Risgaard som ny næstformand.

Den udfordring tager hun gerne imod:

»Jeg mener, at jeg kan bidrage til et stærkt LO, hvor vi styrker medlemmernes ejerskab og engagement i deres fagforening. Vi skal få medlemmerne til igen at føle sig stolte over at være med i et fællesskab i fagforeningen.«

Hun har været formand for HK/Service i København og næstformand for LO-Storkøbenhavnsiden 2000. Her har hun på det seneste været engageret i, hvordan man efter inspiration fra engelsk fagbevægelse kan skabe en ny form for fagforening. Nemlig at fagbevægelsen skal fokusere mindre på serviceydelser til medlemmerne og mere på at engagere medlemmerne og skabe sammenhold på arbejdspladserne.

Harald Børsting har gjort sig til talsmand for samme tanker, og det er en af grundene til, at han ønsker Lizette Risgaard som næstformand. Han påpeger dog, at LO’s initiativer skal ske i tæt samspil med forbundene:

»Men der er også andre gode grunde til, at jeg tror, Lizette kan blive en stærk næstformand. Hun har bred erfaring som fagligt aktiv fra tillidsrepræsentant til afdelingsformand, og hun har været ansat i flere forbundshuse. Jeg opfatter hende som både »nede på jorden« og nytænker.«

Han skal i kampvalg om formandsposten mod nuværende LO-næstformand Tine Aurvig-Huggenberger på LO’s kongres. Uanset hvem der vinder, vil næstformandsposten blive ledig, idet Aurvig-Huggenberger på forhånd har meddelt, at hun forlader posten, hvis hun ikke bliver formand.

Lizette Risgaard stiller kun op, hvis Harald Børsting bliver formand. Tine Aurvig-Huggenberger ønsker ikke selv at komme med en næstformandskandidat, hvis hun bliver formand, men kalder det »en fin løsning«, hvis Harald Børsting vil være næstformand. Det har Børsting endnu ikke taget stilling til, om han ønsker.