Her er Uffe Elbæks aftryk på de sociale medier

Uffe Elbæk fra Alternativet er en enmandshær, der fylder langt mere i debatten på sociale medier, end det ene mandat, som han har. På Facebook er Uffe Elbæks tilstedeværelse næsten lige så stor som større partier, og han markerer sig også på Twitter. Strategien er at skabe et fællesskab på de sociale medier i stedet for, at det er en envejskanal. Målet er at opbygge et stort socialt community, forklarer han.

Så meget fylder partiet i debatten på Facebook og Twitter (i procent)
Kilde: WordMaps for Ugebrevet A4. Antal indlæg fra Christiansborgpolitikere på sociale medier gennem et halvt år. Twitter er opgjort fra november 2013 til maj 2014 og Facebook fra december 2013 til juni i år.

Fra november 2013 til maj 2014 har uddannelse, sport og kultur været et par af de større temaer for Uffe Elbæk på de sociale medier.

»Jeg skriver om de emner, som især optager mig. Det er kultur, uddannelse og iværksætteri. Der er også meget sport, fordi jeg er AGF fan,« siger Uffe Elbæk, der til gengæld ikke blander sig så meget i den økonomiske debat.

»Jeg er meget mere optaget af værdi-  og holdningsspørgsmål end økonomi. Det er min tilgang til politik. Det motiverer mig at flytte værdier og holdninger, men jeg ved godt, at økonomi er vigtig,« fortæller han.

Denne artikel er blevet ændret den 24. juni 2014. Hvis du ønsker at se et billede af den oprindelige artikel, kan du klikke HER.

Klik her for at se de andre partier

Klik her for at læse artiklen: Borgens vindere og tabere på de sociale medier