GLEMMER DU, SÅ HUSKER JEG

Her er de tweets, politikerne fortrød

Af | @CarstenTerp

Internettet glemmer aldrig. Når der først er trykket ’send’, ligger budskabet der til evig tid. Hjemmesiden Politwoops har specialiseret sig i at indsamle tweets, som politikere har slettet. Her er ni fortrudte tweets fra danske politikere – og et enkelt fra en journalist.

Visker du, så husker internettet alligevel...

Visker du, så husker internettet alligevel... Foto: Colourbox

Der er kort fra tanke til handling på sociale medier. Nogle gange måske for kort.

Enhver flittig bruger af Twitter og Facebook har oplevet at lade sig rive med i et øjebliks begejstring – eller forargelse – og poste et overstrømmende eller harmdirrende indlæg for kort efter at blive ramt af cybertømmermænd.

For ind imellem sker det, at eftertanken melder sig, og man ser sit indlæg i et nyt lys. Andre gange går det op for en, at man kunne have været mere præcis i sine udmeldinger. Og til andre tider viser det sig, når man har konsulteret retskrivningsordbogen, at bogstaverne i statusopdateringen havde fået en lidt for tilfældig placering.

Årsagerne til at lede efter sletteknappen kan være mange. Og vi skal ikke gætte på, hvad der ligger bag sletningen af de nedenstående tweets, men blot konstatere, at når det handler om politik, så er der nogen, der er lige så gode til at finde, som andre er til at gemme.

Her er 10 slettede tweets, som hjemmesiden Politwoops har indsamlet. Du kan selv gå på opdagelse i politiske fortrydelser fra store dele af verden her.

To politikere, Jesper Petersen og Carl Valentin, har efter artiklens publicering gjort opmærksom på, at de har trukket de omtalte tweets tilbage på grund af slåfejl, men at de har udsendt deres tweets igen og stadig står ved de holdninger, de har udtrykt.

Hysterisk, barnlig og fladpandet

Den radikale Nadeem Farooq er ordfører på skat, arbejdsmarked, samt innovation- og iværksætteri. Men også fodbold kan få ham op i det røde felt.

Ryg og rejs

Carl Valentin er landsformand for SFU. Og ifølge sin twitterprofil er hans glødende socialist og kæmper for lighed, frihed og solidaritet. Heriblandt – for en kort stund – også for friheden til at ryge på DSB’s perroner.

Sabotøren Messerschmidt

Under kampen om at blive valgt ind i EU-Parlamentet, blev tonen ind imellem hård – ikke mindst mellem spidskandidaterne for Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti. Jeppe Kofod (S) fik blandt andet skudt denne svada afsted til Morten Messerschmidt (DF), men fortrød otte minutter efter.

Sushi-typer fra 1800-tallet

Socialdemokraternes finansordfører, Jesper Petersen, tweeter ifølge sin profil mest om politik, cykling og hverdagens finurligheder – herunder ind imellem om sushi.

Tak for kaffe!

SF’s gruppeformand, Jonas Dahl, spottede en undtagelse i de finansministerielle kafferegulativer. Det skulle ikke gå upåtalt hen.

Tørre øjne

Der var ikke nogen medfølelse at hente hos Socialdemokraternes Karin Gaardsted, da politiet sigtede to tidligere chefredaktører fra Se & Hør.

Trylle-Tulle og bremsesporene

Transportordfører for Socialdemokraterne Rasmus Prehn giver den ind imellem gas på Twitter – måske til tider en smule for meget. I hvert fald fik disse to tweets en kort levetid.

En ommer

Enhedslistens gruppeformand, Stine Brix, gav Produktivitetskommissionen en opsang for et forslag om at ville fjerne arbejdsklausuler.

Det var imidlertid ikke den slags klausuler – der giver det offentlige lov til at stille krav til leverandører om at følge vilkårene i de danske overenskomster – Produktivitetskommissionen var ude efter.

Derimod ville kommissionen af med de såkaldte ansættelsesklausuler, der begrænser ansattes muligheder for at skifte job til en konkurrent eller starte egen virksomhed.

Måske er det årsagen til, at tweetet fra Stine Brix kun overlevede i to timer på Twitter.

Og så var der den med underbukserne

Til sidst lige et eksempel på, at journalister, der bevæger sig ind i det politiske spændingsfelt, heller ikke går ram forbi.

Allan Larsen, tidligere journalist på Ekstra Bladet, Ugebrevet A4 og særlig rådgiver i Skatteministeriet, fejede dette tweet ud af sin profil under en nylig rengøring. Men også han må sande, at internettet aldrig glemmer.

Du kan finde flere tweets fra danske og udenlandske politikere og journalister hos Politwoops.