Da Kate blev aktiv i kampagnen Ren Respekt

A4 Lyd har besøgt Kate Helene Mau, der blev aktiv i Ren Respekt, der kæmper for bedre arbejdsvilkår for rengøringsassistenter.

Kate Helene Mau er rengøringsassistent og arbejder på Skejby Universitetshospital. I løbet af de sidste år er det blevet sværere for Kate og hendes kolleger at nå at gøre ordentlig rent på hospitalerne på den tid, der er sat af til det. Derfor startede fagforeningen 3F kampagnen ”Ren Respekt”, der kæmper for bedre arbejdsvilkår for rengøringsassistenterne på de danske hospitaler.

3F inviterede Kate til at være aktiv i kampagnen. Det gav Kate mod til at hæve stemmen og tale om de forhold, hun oplevede i arbejdet som rengøringsassistent, i medier og til møder med kolleger og politikere. På den måde blev Kate medlem af 3F og engageret i at skabe faglige forandringer. A4 Lyd har besøgt Kate i Århus for at høre, hvorfor hun blev så aktiv i Ren Respekt. Mød også Camilla Herdahl, der har haft ansvaret for Ren Respekt hos 3F, for at høre, hvad fagforeningen gør for at støtte faglige aktive som Kate.