»Der skal stadig slagtes svin og laves ufaglært arbejde. Sådan er det bare. Nogle kan godt holde til det - andre kan ikke. Det finder man bare først ud af, når skaden er sket,« siger lagerarbejder Susanne Nielsen, der selv har været ramt af arbejdsskade. Foto: Rune Evensen/Fødevareforbundet NNF.

Nedslidning:

Hver anden dansker: Stop stigningen i pensionsalderen

6. sep 2018
Alderen for folkepension skal ikke hæves til 67 år. Det siger hver anden dansker i ny måling. Politikerne svigter, når de kræver, at alle skal arbejde længere, mener Susanne Nielsen, der har haft fysisk arbejde, siden hun var 15 år. Den stigende pensionsalder kan få stor betydning for danskernes kryds ved det kommende valg.

 

Over de næste fire år stiger folkepensionsalderen fra 65 år til 67 år. Herefter skal pensionsalderen stige i takt med danskernes middel-levetid.

Det er et resultat af brede politiske aftaler for at få flere hænder ud på arbejdsmarkedet. Men hver anden dansker synes, at den stigende pensionsalder er en rigtig dårlig idé.

Det viser en ny meningsmåling, som analyseinstituttet Wilke har foretaget for Ugebrevet A4:

Ifølge målingen mener 52 procent, at det er en dårlig idé at hæve folkepensionsalderen, mens kun 34 procent er positive.

Målingen er lavet ovenpå en sommer, hvor både fagforbund og pensionsselskaber har advaret imod, at særligt nedslidte arbejdere kan komme i klemme som følge af den højere pensionsalder. Og hvor også et flertal af arbejdsgiverne afviste, at højere pensionsalder er den rigtige vej til at skaffe flere hænder.

50-årige Susanne Nielsen er en af de danskere, der kæmper med følgerne fra et nedslidende arbejdsliv. Hun begyndte på arbejdsmarkedet som 15-årig og har arbejdet som såkaldt montricepige, lagermedarbejder og på et slagteri.

»Det er nemt at sidde og sige, at folk kan arbejde længere, når man ikke selv har haft fysisk hårdt arbejde. Jeg siger ikke, at politikerne ikke arbejder hårdt, og jeg misunder dem bestemt ikke. Men det er bare hårdt at løfte tunge ting hver dag og arbejde på akkord,« siger Susanne Nielsen, der selv har været sygemeldt på grund af det hårde arbejde.

Det er nemt at sige, at folk kan arbejde længere, når man ikke selv har haft fysisk hårdt arbejde. Susanne Nielsen, lagerarbejder

Hans vurdering er, at temaet har potentiale til at afgøre en valgkamp:

»Jeg håber, Socialdemokratiet forstår, hvad jeg siger. Og at et parti som Dansk Folkeparti, der var med til at afskaffe efterlønnen, vil være med til at løse det problem, som de har været med til at skabe.«

Det har ikke været muligt for Ugebrevet A4 at få en kommentar fra beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V), men over for  Jyllands-Posten understregede han i august, at højere pensionsalder er afgørende for, at udgifter og indtægter hænger sammen.

»Alene de kommende 20 år vil aldersgruppen over 70 år vokse med 50 procent. Derfor er det afgørende, at vi trækker os senere tilbage, hvis vi vil bevare et stærkt velfærdssamfund,« sagde Troels Lund Poulsen til Jyllands-Posten.

LÆS MERE: Susanne frygter alderdommen

Kontakt
Redaktionschef for A4 Medier

Iver Houmark Andersen
[email protected]
+45 27277661

Jobannoncer

[email protected]
+45 7174 7377

Kommercielt samarbejde

Jesper Berg
[email protected]
+45 93990460

A4 Medier er en del af A4 Medier Aps
CVR-nr. 31470021
Islands Brygge 32D
DK-2300 København S

Ansvarshavende chefredaktør

Nicolai Kampmann
[email protected]"


Annoncering

Forretningsbetingelser