Kom hjem, kom hjem, lyder opfordringen fra ambassadører fra Østeuropa til deres landsmænd i Danmark. Hvis østeuropæerne følger opfordringen, kan det blive en gevaldig bet for danskerne. Fra venstre ses ambassadørerne Roussi Ivanov (Bulgarien), Ginte Damusis (Litauen) og Alexandru Gradinar (Rumænien). Foto: Ambassaderne.

Ambassadører::

Østeuropæere kom hjem!

26. mar 2018
Titusindvis af østeuropæere i Danmark opfordres af deres ambassadører til at rejse hjem. Der er job og gode muligheder derhjemme, fortæller ambassadørerne. Følger østeuropæerne opfordringen, vil der mangle hænder her til at bygge huse, passe grise og gøre rent. Kampen om arbejdskraft i EU bliver hårdere, advarer regeringen.

 

»Jeg vil blive meget glad, hvis alle bulgarere i Danmark rejser hjem. Og vi gør meget ud at præsentere de store muligheder, som venter på dem i Bulgarien.«

Det siger Roussi Ivanov, Bulgariens ambassadør i Danmark, til Ugebrevet A4.

Han er langt fra den eneste ambassadør fra Østeuropa, der ønsker sine landsmænd hjem fra Danmark. Ambassadørerne fra Rumænien og Litauen kommer med lignende opfordringer. Og den polske ambassadør har også tidligere talt varmt for at få sine landsmænd hjem.

Regeringen og erhvervslivet siger: Vi har brug for jer hjemme i Litauen. Ginte Damusis, ambassadør for Litauen

Den rumænske ambassadør gør opmærksom på, at hans landsmænd her i landet er en gevinst for Danmark. 

»Mange danske virksomheder efterspørger udenlandsk arbejdskraft. Og man skal være opmærksom på, at de mobile europæiske arbejdere, hvad enten de er rumænere eller polakker, er netto-bidragydere til økonomien i værtslandene og ikke en byrde for velfærdssystemerne,« skriver Alexandru Gradinar.

Kontakt

Redaktionen
[email protected]

Redaktionschef for A4 Medier

Iver Houmark Andersen
[email protected]
+45 27277661

Jobannoncer

[email protected]
+45 7174 7377

Kommercielt samarbejde

Jesper Berg
[email protected]
+45 93990460

A4 Medier er en del af A4 Medier Aps
CVR-nr. 31470021
Islands Brygge 32D
DK-2300 København S

Ansvarshavende chefredaktør

Nicolai Kampmann
[email protected]


Annoncering

Forretningsbetingelser