Serbien vil i EU lover at anholde Mladic

23. jul 2008
Den tidligere serbiske hærchef Ratko Mladic kan snart blive den næste, som serbiske myndigheder anholder for krigsforbrydelser under krigen i 90erne. Serbiens regering vil have landet ind i EU, og udlevering af krigsforbrydere skal bane vejen.

Den tidligere serbiske hærchef Ratko Mladic kan nu også være på vej til at blive anholdt og udleveret.

Verden har i mere end 10 år eftersøgt tidligere serbiske ledere for krigsforbrydelser. Mandag kom det frem, at serbiske myndigheder havde anholdt den tidligere præsident for de bosniske serbere, Radovan Karadzic.

Nu siger en højtstående serbisk embedsmand, at det er "meget sandsynligt", at Ratko Mladic gemmer sig hos et stort netværk af soldater.

- Men vi vil finde frem til dem, det er kun et spørgsmål om tid, siger embedsmanden til The Guardian.  

Anholdelser skal få Serbien i EU

Årsagen til, at serbiske myndigheder pludselig vil pågribe de eftersøgte, er, at landets nye regering er opsat på at få Serbien med i EU. Det erkender Serbiens udenrigsminister, Vuk Jeremic.

- Europæisk integration har den allerhøjeste prioritet for denne regering. Jeg mener, at vi har vist, at vi fuldt og helt vi følge international lov, siger Vuk Jeremic til The Guardian.

EU's udenrigsministre kvitterede da også kort efter anholdelsen af Karadzic med at sætte turbo på Serbiens kandidatur til et EU-medlemskab.

EU's kommisær for udvidelse i Balkan, Olli Rehn, opfordrer nu til, at EU omgående belønner Serbien med handelsfordele og formelle forhandlinger om optagelse i EU.

faktaboks
Kontakt

Redaktionen
[email protected]

Redaktionschef for A4 Medier

Iver Houmark Andersen
[email protected]
+45 27277661

Jobannoncer

[email protected]
+45 7174 7377

Kommercielt samarbejde

Jesper Berg
[email protected]
+45 93990460

A4 Medier er en del af A4 Medier Aps
CVR-nr. 31470021
Islands Brygge 32D
DK-2300 København S

Ansvarshavende chefredaktør

Nicolai Kampmann
[email protected]


Annoncering

Forretningsbetingelser