Sorgenfrey tæt på formandspost

Af

BUPL-formand Bente Sorgenfrey bliver efter al sandsynlighed ny formand for hovedorganisationen FTF på torsdag. Det viser A4’s rundspørge til de største FTF-forbund.

Meget skal gå galt, hvis den 47-årige pædagog Bente Sorgenfrey ikke på torsdag kan kalde sig ny formand for Danmarks næststørste hovedorganisation for lønmodtagere, Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællesråd (FTF). Det viser Ugebrevet A4’s rundspørge til 12 af de største FTF-organisationer.

Hver organisation repræsenterer ved formandsvalget det antal medlemmer, de har i forbundet.

Og det betyder, at en kandidat er sikker på valg, hvis hun har forbund med i alt over halvdelen – knap 182.000 – af FTF-organisationernes i alt 363.086 aktive medlemmer bag sig. Og her har den nuværende formand for børne- og ungdomspædagogernes forbund BUPL, Bente Sorgenfrey, allerede over 181.000 medlemmer bag sig med støtten fra de store forbund Danmarks Lærerforening, Sorgenfreys eget forbund BUPL, Finansforbundet, Dansk Socialrådgiverforening, Danske Forsikringsfunktionærers Landsforening og Landsforbundet af Voksen- og Ungdomsundervisere.

Til sammenligning har den anden formandskandidat, Dansk Sygeplejeråds næstformand Grete Christensen, i ugebrevets rundspørge kun opbakning fra organisationer med i alt cirka 73.500 medlemmer. Det drejer sig ud over Dansk Sygeplejeråd om tre andre forbund inden for sundhedsområdet, Danske Bioanalytikere, Økonomaforeningen og Ergoterapeutforeningen.

IT-fagforeningen Prosa har endnu ikke afklaret, hvilken kandidat dens delegerede vil stemme på, og Politiforbundet ønsker ikke at oplyse, hvem forbundets stemmer tilfalder. Men med den markante opbakning fra de store forbund mangler Sorgenfrey blot opbakning fra en enkelt organisation med blot 500 medlemmer, før flertallet er hjemme. Bente Sorgenfrey er uddannet pædagog og har været formand for BUPL siden 1994.

Den nye formand afløser Anker Christoffersen, der har været formand for FTF siden 1988. FTF-kongressen finder sted onsdag og torsdag, og formandsvalget sker torsdag.