Nyt blad vil sætte gang i idé-debatten

Af

En kreds af yngre socialdemokrater starter i næste måned et nyt tidsskrift.

»Ny tid – ny politik« er noget så sjældent som et politisk græsrodsinitiativ. En kreds af yngre socialdemokrater etablerer på eget initiativ – og stort set uden penge – et nyt tidsskrift, der skal sætte gang i den politiske debat.

»Socialdemokratiet – og centrum-venstre-partierne som sådan – mangler en vision, der kan begejstre bredere kredse. Der er ikke et tydeligt politisk projekt,« siger Martin Rossen, der er med i redaktionen.

Det første nummer sætter fokus på de nye præmisser for at føre politik. Blandt bidragyderne er en række samfundsforskere samt tidligere ministre som socialdemokraterne Erling Olsen og Frank Jensen. Også det radikale folketingsmedlem Martin Lidegaard og SF´s Pia Olsen giver deres besyv med.

»Vores mål er både at inspirere idéudviklingen i Socialdemokratiet og at udvikle debatten med andre centrum-venstre-kræfter om et nyt politisk projekt,« siger Martin Rossen.

Redaktionen består af yngre socialdemokrater, der har holdt kontakt siden tiden i DSU. Der er bevidst ingen folketingsmedlemmer, da redaktionen vil holde sig fri af hensyn til fløje og personlige karrierer.

Tidsskriftet udkommer som temanumre fire gange om året. Abonnement koster 100 kroner og kan bestilles på DSU, tlf. 36 16 56 00.