Ny håndbog om EU-arbejdsmarked

Af | @GitteRedder

En hel ny vejviser til det europæiske arbejdsmarked er på trapperne.

Arbejdsmarkedet er et af de mest komplekse politiske områder i EU, som samtidig berører utrolig mange mennesker. I fremtiden bliver der hjælp at hente i en ny håndbog, der giver en overskuelig introduktion til EU’s arbejdsmarkedspolitik og en let tilgængelig information om alle de gældende EU-regler og direktiver på arbejdsmarkedet.

EU-ArbejdsmarkedsHåndbogen udkommer på AOF’s forlag, der også står bag den populære »Arbejdsmarkedets håndbog«, der er et uundværligt arbejdsredskab for aktører på det danske arbejdsmarked.

»Vi håber naturligvis, at EU-håndbogen bliver et lige så nyttigt værktøj for tillidsrepræsentanter og folk i fagbevægelsen, som den danske udgave,« siger afdelingsleder i AOF, Hermod Ringgaard.

EU-håndbogen bliver en moppedreng på godt og vel 700 sider, og salgsprisen bliver 198 kroner.

Bogen vil også indeholde et omfattende adresseregister over lønmodtagerorganisationer og arbejdsgiverorganisationer i 34 lande i hele Europa. Det betyder, at alle aktive organisationer på arbejdsmarkedet i såvel EU-landene som ansøgerlandene er med i bogen, og det gør den unik, for ingen i Europa har hidtil systematisk indsamlet alle disse adresser. 

I tilknytning til EU-håndbogen udvikler AOF en internet-portal, som får premiere i juni. På internetportalen bliver det muligt lynhurtigt at søge i bogens indhold af informationer om traktatgrundlag, støtteforanstaltninger, direktiver samt den omfattende adressedatabase.

Ifølge AOF-konsulent Carsten Holmbo Jensen kan man købe sig adgang til internetportalen for 148 kroner.

I forbindelse med udgivelsen torsdag 20. juni vil AOF holde et arrangement med fokus på fremtidens europæiske arbejdsmarked.