HÅNDHÆVEREN

Med pels og økser: »Onsdag er Vestager-dag«

Af | @andreasbay

Sådan har du aldrig set Vestager før. Udenlandske medier er i svime over den danske EU-kommissærs handlekraft, og det er mundet ud i nogle velskrevne profiler - og farverige tegninger.

En handlekraftig Margrethe Vestager har gjort hende til en darling i udenlandske medier.

En handlekraftig Margrethe Vestager har gjort hende til en darling i udenlandske medier.

Foto: Scanpix

Iført grov pels og læderrustning svinger Margrethe Vestager to kæmpeøkser over knuste skjolde, der repræsenterer Google, Gazprom og ulovlig statsstøtte.

Symbolikken er ikke til at tage fejl af i The Economists profil af den danske EU-Kommissær i den såkaldte Charlemagne-klumme.

Humlen er, at i forhold til flertallet af tilbageholdne administrator-typer i EU-kommissionen fremstår Margrethe Vestager som en ren krigerprinsesse i sin kamp mod store virksomheders misbrug af dominerende positioner og forbudt statsstøtte.

»Hvis det er onsdag, må det være Vestager-dag«, indleder The Economist med henvisning til, at Vestager et par onsdage i træk har præsenteret potente sager på kommisionens pressemøder.

Det drejer sig om undersøgelser af statsstøtte til europæiske energivirksomheder, Googles favorisering af egne tjenester i søgemaskinens resultater samt det russiske gasselskab Gazproms mulige misbrug af sin dominerende position i Østeuropa.

Den velskrevne profil "Håndhæveren" - med obligatorisk Borgen-reference - kan læses på linket herunder. Her kommer de også ind på ting, der kan blive svære for Vestager i fremtiden.

LÆS MERE: The enforcer (eksternt link)

Det er ikke første gang, The Economist præsenterer Vestager som en håndfast dame. Her er hun i kamp med den russiske bjørn, efter det kom frem, at kommissionen undersøger Gazprom.

'Krigerprinsesse i læder'-looket har The Economist muligvis lånt fra twitterbrugeren @Berlaymonster, der ofte laver gas med forskellige personer i EU-systemet (EU-Kommissionens bygning i Bruxelles hedder Berlaymont)

I den forbindelse kommenterede den Twitter-vante kommissær, at bæredygtig sælskind altså var at foretrække.

 

Dette er en ekstern historie, som Ugebrevet A4 vurderer som interessant for vores læsere. Vi har ikke foretaget egen research af betydning, men opfordrer til, at den oprindelige kilde opsøges.

Historien er bragt på Ugebrevet A4's EU-portal 'Nyt om EU', der er støttet af Europa-Nævnet.