Lyt til kritikken

Af Bjarne Fløe Jensen

Jeg har læst lederen »Valentins dag« i Ugebrevet A4 nummer 10.

Intet er så let som at gøre nar, men måske skulle LO og A4 tage fat om de problemer, som lederen nævner, men ikke gør mere ved.

Det store problem med fagbevægelsen er, at den alt for sent tager fat om de problemer, som den godt ved er der. På en eller anden måde tror LO/fagbevægelsen, at den ligesom en struds kan stikke hovedet i jorden, og når den så ser op igen, er problemet løst.

Michael Valentin skrev bogen »Bare det holder min tid ud« i 2002, men hvad har LO og fagbevægelsen foretaget sig siden ud over at gøre nar og Michael Valentin til grin? Det er selvfølgelig nemt på andres regning (det er medlemmerne der betaler).

Det ville være nærliggende, at fagbevægelsen spurgte sine medlemmer om, hvad medlemmerne har brug for – for derigennem at se, om det så stemmer overens med både toppen og det såkaldte Rockwool-lag.

For at jeg fremover skal kunne tage A4 mere alvorligt, er det på sin plads, at A4 graver meget mere i, hvad fagbevægelsen har gjort og fremover vil gøre i forhold til Job & Liv og andre såkaldte »fagforeninger og a-kasser«. Hvornår tager den kritikken alvorligt og sætter en proces i gang, som involverer alle medlemmerne?

Vi lever i 2004, men hvad med LO og fagbevægelsen? Hvad med at A4 lod være med at læne sig så meget op af LO og Socialdemokraterne og var hele fagbevægelsens A4? Jeg mener, at Mic-hael Valentin stiller mange relevante spørgsmål til fagbevægelsen og LO, som disse er nødt til at forholde sig til – nu, ikke når »toget er kørt«.

Så jeg har det håb, at fagbevægelsen og LO tager deres medlemmer alvorligt. Ellers kan jeg være bange for, om det holder min tid ud.