SOCIAL POLITIK

Her er Christiansborgs Twitterstjerner

Af | @jakkobb

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) har suverænt flest følgere, mens Søren Pind (V) og Benny Engelbrecht (S) er mest i dialog med andre politikere på det sociale medie Twitter.

Foto: Jens Dresling, Polfoto

Folketingsmedlemmerne Søren Pind, Benny Engelbrecht og Jakob Engel-Schmidt er blandt de mest sociale og dialogsøgende politikere på det sociale medie Twitter.

Det viser en unik kortlægning på den nye hjemmeside Twitterpolitikere.dk, der går i luften i dag.

Tête-à-tête på TwitterHold musen hen over grafikken. Hvis stregen mellem to politikere lyser op, har politikerne gensidigt nævnt hinanden på Twitter.
Kilde.www.twitterpolitikere.dk

Det er efterhånden velkendt blandt Twitter-brugere, at politikere som økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) og partiformand Lars Løkke Rasmussen (V) har de største skarer af følgere.

Men som noget nyt giver hjemmesiden et overblik over, hvilke andre politikere det enkelte folketingsmedlem er i dialog med på Twitter.

»Twitter er et socialt medie, hvor formålet er dialog. Det handler ikke blot om at pumpe budskaber ud med fokus på sig selv, men om at gå i aktiv dialog med andre. Med vores værktøj får vi et billede af, hvem der er nået længst på det punkt,« siger Filip Wallberg, journalistisk lektor på Syddansk Universitet.

Han står bag hjemmesiden sammen med journalist Ernst Poulsen. De to driver også en tilsvarende hjemmeside om danske journalister på Twitter, Twitterjournalister.dk.

Lynhurtigt svar

En af de politikere, der er i dialog med flest andre politikere på Twitter, er Socialdemokraternes erhvervsordfører Benny Engelbrecht.

Her er Twitters 10 mest sociale politikereAntal folketingsmedlemmer, som politikeren har været i dialog med på Twitter
Kilde: Data fra Twitterpolitikere.dk Note: Data går tilbage til december 2013.

På Twitter taler han ikke blot med partifællerne Magnus Heunicke og Mette Gjerskov, men også med Venstre-politikere som Jakob Engel-Schmidt, Kristian Jensen og Søren Pind, fremgår det af kortlægningen fra Twitterpolitikere.dk.

»Jeg har ikke nogen egentlig strategi for det. Men hvis man er på Twitter, skal man også gå i dialog med folk. Noget af det særlige ved mediet er, at folk rent faktisk svarer, og at man ofte lynhurtigt kan få svar på det, man har brug for,« siger Benny Engelbrecht til A4.

Han påpeger, at opgørelsen kun tager højde for, hvilke andre politikere han er i dialog med.

»Jeg forsøger også at bruge det til dialog med alle mulige andre end blot politikere. Det giver ofte relevant input til mit arbejde,« siger Benny Engelbrecht.

Vil give overblik

Bagmændene er helt med på, at kortlægningen har sine begrænsninger.

»Vi er nødt til at starte et sted. Hvis vi skulle kortlægge alle samtaler på Twitter, kunne det hurtigt blive uoverskueligt. Men det er klart, at politikerne også gerne skal gå i dialog ud over blot politikerkredse,« siger Filip Wallberg.

Udover kortlægningen af politikernes interne dialoger indeholder den nye hjemmeside en liste med i skrivende stund 403 danske politikere fra både byråd, Christiansborg og Europa-Parlamentet.

Hjemmesiden giver også en oversigt over de mest anvendte emneord og de seneste politiske tweets med stort gennemslag.

»Vores formål er at give et overblik over, hvilke politikere der er på Twitter, og hvordan de bruger det på kryds og tværs,« siger Filip Wallberg.