Frygt for at miste borgmesterkæden

Af Morten Dreyer, Dragør

A4 skrev i sidste nummer om borgmestrenes danmarkskort: »Men tre kommuner tiltrækker sig områdets borgmestres opmærksomhed: Vallensbæk, Tårnby og Dragør. Tårnby og Dragør er geografisk isoleret på sydspidsen af Amager og kan reelt kun sammenlægges med hinanden.

Men Tårnby har slået hånden af den dybt forgældede Dragør Kommune.«

Jeg ved ikke, hvor forgældet Dragør er  – selv om det gentages igen og igen. Gælden i Dragør er på cirka 150 millioner. Den noterede formue er på cirka 550 millioner. Medregnet de lave offentlige vurderinger på offentlig ejendom.

Hertil kommer så kloakker, vandværker, havn med mere, hvis værdi ikke er sat. Ser vi på indkomstskatten, ligger Dragør 40-50.000 over Tårnby, hvilket vil medføre et årligt merproveneu til en fælleskommune på 470 millioner. Økonomisk er Dragør et attraktivt og med selvstændigt område – både i dag og i fremtiden. Hvad er så Tårnbys grund til at fiksere på gælden? En meget mulig årsag kunne være, at Dragør er borgerlig. Hvis kommunerne slås sammen, vil det måske ikke være lige så sikkert, at den nye borgmester hedder Zimino og kommer fra Socialdemokraterne. Det komfortable socialdemokratiske flertal vil være væk. Så oven i den imaginære frygt for en gæld på 150 millioner, er der måske også en frygt for at miste borgmesterkæden.