Bag om undersøgelsen

Meningsmålingen er gennemført af Analyse Danmark for Ugebrevet A4 fra 11. – 17. marts 2014 og bygger på svar fra 1.012 danskere i alderen 18 – 70 år. Deltagerne i undersøgelsen er repræsentativt udvalgte.

Meningsmålinger er altid behæftet med en vis statistisk usikkerhed. I denne undersøgelse er det relevant at være opmærksom på følgende:

 

  • 81 personer svarer, at de ved seneste folketingsvalg stemte på SF. Af SF’s vælgere svarer 84 procent, at de har hørt om Margrethe Auken, SF’s spidskandidat til Europaparlamentsvalget.  Det giver en statistisk usikkerhed på 8,0.
  • 218 personer svarer, at de ved seneste folketingsvalg stemte på Socialdemokraterne. Af de socialdemokratiske vælgere svarer 66 procent, at de har hørt om Jeppe Kofod. Det giver en statistisk usikkerhed på 6,3.
  • 98 personer svarer, at de har hørt om Rina Ronja Kari, spidskandidat for Folkebevægelsen mod EU.  Af de 98 personer, der har hørt om Rina Ronja Kari, svarer 51 procent, at de har et positivt eller meget positivt indtryk af kandidaten. Det giver en statistisk usikkerhed på 9,9.

 

Hvad er statistisk usikkerhed?

Den statistiske usikkerhed angiver den usikkerhed, der er om et resultat. Hvis en undersøgelse for eksempel siger, at 80 procent af danskerne er glade, og usikkerheden er +- 2 procentpoint, betyder det, at vi med 95 procents sikkerhed kan sige, at resultatet ligger mellem 78 og 82 procent.

Den statistiske usikkerhed stiger, jo lavere antallet af deltagere i undersøgelsen er. Omvendt falder usikkerheden, hvis der er mange deltagere i undersøgelsen.

Læs artiklen: Hvem i alverden er Jeppe, Rina og Christina?