Dea Seidenfaden vælges som forperson for psykologerne

DEa_S
44-årige Dea Seidenfaden bliver genvalgt om tre uger. Foto: DP
6. maj 2024 14.50
Forpersonen for 12.000 medlemmer af Dansk Psykologforening vil også efter den kommende generalforsamling hedde Dea Seidenfaden, der kan se frem til at kalde sig valgt i egen ret.

Hun har egentlig varetaget posten siden juni 2023, da Eva Secher Mathiasen forlod Dansk Psykologforening for at blive direktør i mændendes hjem

Men nu kan Dea Seidenfaden kalde sig forperson i egen ret for 12.000 psykologer og psykologistuderende. 

LÆS OGSÅ: Eva Secher Mathiasen bliver ny direktør for Mændenes Hjem

Med under tre uger til psykologforeningens generalforsamling 24.-26. maj er der ikke indløbet modkandidater, og dermed er Dea Seidenfaden valgt som forperson de næste tre år.

I en pressemeddelelse erklærer forpersonen, at hun vil holde politikerne op på det bebudede løft af psykiatrien - samt kaste sig ind i arbejdet med en kommende sundhedsreform, der forventeligt kommer på den politiske dagsorden, når Sundhedsstrukturkommissionen afrapporterer i løbet af foråret. 

44-årige Dea Seidenfaden er uddannet specialpsykolog i psykiatri og kom til psykologforeningen fra en stilling som områdechef i Københanvs Kommunes enhed for kriminalpræventive indsatser. Hun har en baggrund fra psykiatrien og som psykolog i Røde Kors Asylafdeling. 

Det sidste års tid som indtrådt forperson er ikke Dea Seidensfadens eneste berøring med det fagpolitiske topjob. Hun bestred også posten i 13 måneder, mens den tidligere forperson var på barsel i 2021.